Uz naše 1na1 ili grupne treninge, otključajte svoj fizički potencijal, dosegnite svoje maksimalne performanse i popravite celokupno kako fizičko, tako i mentalno zdravlje.

+381-069-21-15-963 Oblakovska 61a, 11000 Beograd office@tegetfit.com
Pratite nas
v

Omega 3 masne kiseline

Omega 3 masne kiseline

Omega 3 masne kiseline su esencijalne nezasićene masne kiseline koje se ne mogu sintetisati u našem telu ali su izuzetno važne za normalno funkcionisanje našeg organizma i za naše telo.
Omega 3 masne kiseline imaju uticaj na jako puno funkcija u našem organizmu.

ŠTITE SRCE I KRVE SUDOVE

U velikom stepenu smanjuju količinu triglicerida koji mogu uzrokovati začepljenje krvnih sudova. Smanjuju krvni pritisak, povećavaju nivo dobrog – HDL holesterola, ali i sprečavaju mogućnost nastajanja ugrušaka krvi, odnosno smanjuju mogućnost tromboze.

ŠTITE MOZAK

Sa starenjem posledično dolazi i do smanjenja funkcija mozga, ali su brojne studije pokazale da veći unos omega 3 masnih kiselina smanjuje rizik od Alchajmerove bolesti, održava sposobnosti pamćenja i koncentracije na zavidnom nivou.

UBRZAVAJU METABOLIZAM
Takođe, omega 3 kapsule vam mogu pomoći da ubrzate metabolizam, povećate potrošnju energije i masti iz vašeg tela, što posledično dovodi do bržeg mršavljenja, bez gubitka mišića i mišićnog tkiva.
POBOLJŠAVAJU ZDRAVLJE OČIJU

Čuvaju zdravlje očiju i vida. Naime, DHA masna kiselina je jedna od strukturnih komponenti mozga i mrežnjače oka, zato kada nema dovoljno DHA može doći do teškoća sa vidom.

ODRŽAVAJU ZDRAVLJE KOŽE I LEPOTU KOŽE
Omega 3, naročito DHA su veoma blagotvorne za kožu, a njihova redovna konzumacija donosi lepu, sjajnu, hidriranu i glatku kožu. Takođe omega 3 kiseline smanjuju starenje kože i štite od štetnog dejstva Sunca. Zbog svega ovoga mnoge žene omega 3 kapsule smatraju svojim zaštitnikom lepote i zdravlja kože. Preporučena dnevna doza od 1000-3000mg (za sportiste).
DODAJ KOMENTAR